Tanki dredovi

Koje su prednosti i mane tankih dredova? Kako da se odlučim između tankih i srednjih dredova?

Maja

 
Nazad-na-postNazad-na-postON

 

Tanki dredovi su super a i srednja debljina je super. Zavisi od toga, naravno, šta se tebi više dopada, kvaliteta kose i kakav izgled želiš da postigneš sa njima. Možes da nađeš sliku dredova koji ti se sviđaju, sliku na kojoj se lepo vidi tvoje lice i u Photoshopu napraviš poređenje sa tankim i dredovima srednje debljine, pa ćeš imati osnovu da proceniš koji izgled ti se više dopada i bolje stoji.

Ukoliko imaš retku kosu, tanji dredovi su zaista dobro rešenje obzirom da možemo da napravimo da ih bude mnogo više čime bi se zaista povećao volumen i tvoja kosa bi izgledala gusto. Tanki dredovi izgledaju zaista lepo ali im je, za razliku od dredova srednje debljine, potrebnija češća korekcija i razdvajanje. Minimum dva puta mesečno bi morali da se koriguju i naravno, posle svakog pranja kose, trebala bi da saniraš i uvučeš u dred dlačice koje su izašle prilikom šamponiranja i frotiranja kose peškirom.

Na ovaj način bi im dosta pomogla pošto su delikatniji, odnosno ovakvim dredovima je lakše da se međusobno pospajaju zbog svog obima. Inače predlažem da svako, ko ima dredove, ne ide na spavanje sa vezanom kosom, umotanom u punđu, peškir ili majcu ali se ovo pravilo posebno odnosi na tanke dredove. Njima je potrebno mnogo manje vremena da se spoje, pa ukoliko zaređaš da posle nekoliko pranja vežeš dredove, može da se dogodi da krenu da se spajaju.

Ovako specifičnu frizuru treba održavati sa pažnjom. Ne želim da te zbunjujem i da pomisliš da je duplo teže imati tanke dredove, jednostavno, njih je potrebno pažljivije čuvati zarad divnog i urednog izgleda. To ne znači da ne smeš da praviš različite frizure i vezuješ je. Možeš da se ophodiš normalno prema njima ali nemoj da zaboraviš da budeš pažljiva prema istim. Samo obrati pažnju na to da su svi razdvojeni u korenu i ukoliko primetiš da je bilo koji krenuo da se spaja sa susednim, poradi na njihovoj korekciji.

Uz pravilno održavanje tanki dredovi izgledaju zaista predivno. U prethodnoj temi sam spominjao kakvu ulogu esencijalna ulja imaju (pogotovo) u održavanju dredova ali mogu i dodatno da pomognu kada je njihov zdrav izgled u pitanju. Nakon pranja kose možeš da uzmeš par kapi Lavandinog ulja, i naneseš na vlažne dredove i tako ih osvežiš. Imaće neverovatan miris kada ih osušiš, izgledaće zdravije i lepše. Ukoliko se odlučiš da uvrstiš esencijalna ulja u svakodnevni ritual održavanja dredova, primetićeš boljitak u kvalitetu dredova, njihovoj strukturi kao i to da je dlaka primetno sjajnija bez dodatnog otežavanja i mašćenja iste.

Dakle ako ti se dopadaju tanki dredovi i želela bi takve, napravi ih. Verujem da ćeš biti uporna i istrajna u zamisli da ih održavaš na pravi način, pošto će u zavisnosti od načina nege tako i izgledati.