Majka hoće da mi ošiša dredove

Dredove imam već 5 meseci i sve je bilo ok. U početku je glava svrbela ali čuo sam da je to normalno dok se glava ne privikne i nakon nekog vremena je prošlo..Elem, večeras mi je majka nešto zagledala dredove i rekla da mi je skalp crven i hoće da me vodi kod dermatologa a predpostavljam da je on zatucan i da će reći da je to od dredova i da ih odsečem a to ona jedva čeka…pa da ti možda ne znaš od čega je to? Perem ih svaka 3-4 dana sa Bekutan šamponom…unapred hvala.

Pera

 
Nazad-na-postNazad-na-postON

 

Sa nečim si iziritirao kožu glave pa je zato crvena. Možda si ih previše zategao u korenu ? Sad sam malo pregledao tvoje fotke, ako i dalje stoje tako kao na avataru , onda je sigurno jer su jako zategnuti. Nema veze sa šamponom, nego samo moraš malo da ih pustiš da porastu a pri tom da ih ne heklaš u korenu i biće ok. Ako ih i posle pranja malo jače maltretiraš peškirom i sa tim bi mogao da iziritiraš glavu.

Malo je čuvaj i biće OK. A dermatolog , videće da li je od fizičkog ili hemijskog nadražaja. Pošto je to crvenilo verovatno od fizičkog maltretiranja , čim prestaneš sa cimanjem biće sve u redu.

Nadam se da sam ti pomogao.